Brede voordeurstickers zijn eenvoudig in delen opgeplakt.Stap 1 - Maak de voordeur schoon

Indien de voordeursticker opgerold verzonden is haal deze dan ruim van te voren uit de verpakking en rol de voordeursticker uit op een harde gladde schone ondergrond. Ontvet de voordeur waar de voordeursticker wordt geplakt met gewone huishoudreiniger. Droog na en laat de voordeur drogen. Plak de voordeursticker niet in de volle zon, in de wind of onder het vriespunt.

Stap 2 - Strijk de voordeursticker vlak

Plaats de voordeursticker op een harde vlakke schone ondergrond en geef de voordeursticker aan beide kanten met een strijker of een oude pinpas een flinke (maar voorzichtige) wrijfbeurt zodat de voordeursticker recht wordt en de letters in stap 3 eenvoudig los komen van de papierendrager. Wrijf kleine details extra aan maar voorkom ribbels die door te hard wrijven kunnen ontstaan. Zijn er toch ribbels, wrijf ze dan niet aan en sla ze over om te voorkomen dat ze dubbel vouwen en aan elkaar gaan plakken.

Stap 3 - Bevestig de voordeursticker met plakband

Positioneer de voordeursticker met naam op de voordeur en plak de voordeursticker vast met stukjes schildersplakband. Gebruik een waterpas om te controleren of alles recht hangt. Verdeel de voordeursticker in 2 delen door over het midden een lang stuk plakband te plakken dat in stap 4 als schanier gebruikt kan worden. Neem met de voordeursticker op de voordeur gepositioneerd een paar stappen terug en controleer of de voordeursticker mooi recht hangt.

Stap 4 - Begin met een deel van de voordeursticker

Gebruikt het plakband dat over het midden van de voordeursticker is geplakt als scharnierpunt. Til het eerste deel van de voordeursticker op en pel het stevige papier voorzichtig eraf. Zorg ervoor dat de letters van dit stevige papier loskomen en aan het transparante papier blijven hangen zonder in te scheuren. Knip vervolgens het stevige papier af met een schaar.

Stap 5 - Strijk het eerste deel vast

Plak het transparante papier met de strijker stukje voor stukje, vanuit het midden naar buiten wrijvend aan de ondergrond vast. Wrijf stevig na voor een optimaal resultaat. Zodra het eerste deel van het transparante papier stevig vast zit verwijder dan het plakband en herhaal de stappen 4 en 5 met de andere kant van de voordeursticker.

Stap 6 - Verwijder het transparante papier

Verwijder voorzichtig het transparante papier. Trek het transparante papier langzaam en zo plat mogelijk (scherpe hoek) van de ondergrond af zodat de voordeursticker letters op de ondergrond blijven plakken. Het plakken van de voordeursticker is nu klaar.