Plakinstructie voor het natplakken van glasfolie waarvan geen delen zijn uitgesneden.

Stap1

Maak het raam schoon

Maak het raam schoon en vetvrij met een huishoudreiniger. Verwijder eventuele verfspatjes en andere oneffenheden op het glas. Plak bij voorkeur niet in de volle zon.

Stap 2

Strijk de glasfolie op de papierendrager plat

Plaats de glasfolie op een vlakke, harde en stofvrije ondergrond met de papierendrager (het stevige witte papier) naar boven gericht. Wrijf het met een strijker of oude pinpas voorzichtig plat.

Stap 3

Verwijder de papierendrager

Verwijder voorzichtig de papierendrager waardoor de lijmlaag van de glasfolie zichtbaar wordt.

Stap 4

Spuit sopwater op het raam en op de lijmlaag van de glasfolie.

Spuit met een plantenspuit een ruime hoeveelheid sopwater op het raam en de lijmlaag van de matglasfolie. De mengverhouding voor het sopwater is 1-2 druppels neutrale afwasmiddel op 1 liter water. Door het sopwater wordt de glasfolie corrigeerbaar en zal niet meteen overal aan blijven plakken.

Voeg niet te veel afwasmiddel aan het water toe anders wordt het raam te glad voor de glasfolie.

Stap 5

Plaats het natte glasfolie op het natgespoten raam

Plak de glasfolie met de natgespoten lijmlaag op zijn plek op het natte raam. Als de glasfolie bij de eerste plakpoging niet op de juiste plek hangt, verwijder het dan voorzichtig van het raam. Spuit opnieuw sopwater op het raam en de lijmlaag en probeer het nog een keer.

Stap 6

Strijk de glasfolie tegen het raam

Druk met 1 vinger van boven naar beneden de glasfolie in het midden op het raam. Het water tussen de glasfolie en het raam kan nu met een strijker, oude pinpas of ruitenwisser weggestreken worden waardoor de lijmlaag op het raam kan hechten. Strijk vanuit het midden van de glasfolie naar buiten en van boven naar beneden. Let erop dat de glasfolie niet door een scherp puntje van de strijker, pinpas of ruitenwisser beschadigt. Mocht er een klein beetje water achterblijven dan kan de glasfolie op deze plekken tijdelijk wit uitslaan om vervolgens langzaam te verdwijnen als het water verdampt. Probeer in geen geval bubbels weg te wrijven wanneer het meeste water is opgedroogd. Laat de glasfolie 48 uur rusten en de nieuwe decoratie is klaar.