Plakinstructies voor brede voordeurstickers

Brede voordeurstickers kunnen het beste in delen worden opgeplakt. Onderstaande plakinstructie beschrijft hoe dit te werk gaat.

Stap 1

Ontvet de ondergrond waar de voordeursticker komt te hangen. Gebruik gewone huishoudreiniger. Droog na en laat de ondergrond geheel drogen.

Stap 2

Plaats de voordeursticker op een harde vlakke stofvrije ondergrond en geef de voordeursticker aan beide kanten een flinke wrijfbeurt (maar voorzichtig) met de strijker of een oude pinpas zodat de voordeursticker weer mooi recht en glad wordt.

Stap 3

Hang de voordeursticker op zijn plaats met stukjes plakband, gebruik bij voorkeur schildersplakband. Positioneer de voordeursticker op de ondergrond met de letters leesbaar naar je toe.

Stap 4

Terwijl je het plakband in het midden van de voordeursticker gebruikt als scharnierpunt, til je de voordeursticker op. Pel nu het stevige papier eraf. Zorg ervoor dat de letters van dit stevige papier loskomen en aan het transparante papier blijven hangen. Knip vervolgens het stevige papier af met een schaar.

Stap 5

Plak het transparante papier met de strijker stukje voor stukje, vanuit het midden naar buiten wrijvend aan de ondergrond vast. Wrijf stevig na voor een optimaal resultaat. Zodra het eerste deel van het transparante papier stevig vast zit verwijder je het plakband en herhaal de stappen 4 en 5 met de andere kant.

Stap 6

Verwijder voorzichtig het transparante papier. Trek het transparante papier langzaam en zo plat mogelijk (scherpe hoek) van de ondergrond af zodat de letters op de ondergrond blijven plakken. Het plakken van de voordeursticker is nu klaar.